© 2023 by ​INTERIORS&CO. No animals were harmed in the making of this site.

  • w-tbird
  • w-facebook
  • w-googleplus

residential addition

blakely harbor

The garage of this waterfront home was remodeled to create a second-floor 1,000 square foot home office. 3D computer modeling was used to test the impact of different design scenarios in order to ensure that the new addition would blend seamlessly with the existing home.

 

The new office addition utilized the same materials, roof forms and detailing as the existing home. Windows were oriented to capture a framed view of the Seattle skyline and the Space Needle. Sustainable features include: hybrid insulation, high-performance windows, ductless min-split heat pump and locally-sourced and recycled finish materials. 

Inside, a walnut-clad staircase provides access to the new second-story office. A clear cherry double-sided built-in bookcase separates the stair from the office area above. Stainless steel cable raining topped by a walnut cap finishes the staircase. Large fir windows and a sloped ceiling provide ample natural light.

 

In the office space, clear cherry mill-work provides storage for books, files and a wine cooler. Above, low-voltage cable lights illuminate the work area.

 

Stainless steel door hardware tops the clear fir door to the full bath. At right, a clear cherry built-in bookcase separates the staircase from the office area. Low-voltage pendant fixtures illuminate the stair landing.